Nokkospesto


Nokkonen on todellinen ihmerohto ja maistuukin vielä hyvältä. Nokkosen ravintoarvoista voit lukea täältä tai lukea mitä Hanna kirjoittaa lehtivihreän hyödyistä. Kevät paras hetki kerätä nokkosia, mutta koko kesän voi kerätä tuoreita nokkosen latvoja.

Nokkospesto

1 l tuoreita nokkosenlatvoja
n. 1 dl basilikaa
2-5 valkosipulin kynttä
3 rkl pinjansiemeniä
n. 2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl parmesaani- tai pecorino romano-juustoa
suolaa, mustapippuria, tilkka sitruunamehua

  1. Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada keitinvesi pois tai käytä jäähtyneenä hiusten huuhteluvetenä.
  2. Valuta ja hienonna nokkoset ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella
  3. Paahda pinjansiemenet pannulla kevyesti.
  4. Lisää pinjansiemenet, valkosipuli, oliiviöljy, parmesaani ja mausteet. Sekoita paksuksi tahnaksi ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
  5. Nauti esim. täysviljapastan, kalan tai broilerin/kalkkunan kanssa.
Mainokset